+31 527 25 22 78 info@herculesfc.nl

Op donderdag 26 maart vond de load out plaats van een drietal betonnen pontoncasco’s die op een locatie bij ’t Zand in Noord Holland waren gebouwd door Hercules Betoncasco BV. Dit bedrijf is gevestigd in Emmeloord en bouwt betonnen casco’s in een eigen dok. De afmetingen van drie betonnen pontoncasco’s waren echter te groot om in het eigen dok te bouwen en daarom was het bedrijf uitgeweken naar deze locatie waar de bouw op land kon plaatsvinden, maar waar ook voldoende ruimte was om de pontoncasco’s in het water te plaatsen en deze via de diverse waterwegen te verslepen naar de eindbestemmingen.

Voor het te water laten van de drie ponton-beton- casco’s werd een beroep gedaan op de DEMAG AC650 van Kraanbedrijf Nederho BV uit Gouda en de TEREX AC700 van Peinemann Lifting Solutions BV uit Hoogvliet.

Al vroeg in de ochtend stonden beide kranen opgebouwd met 120 ton ballast aan de AC650 en 140 ton ballast aan de AC700. Rond de klok van 09:00 uur was het eerste ponton vanaf de tijdelijke bouwplaats door de beide kranen in tandemhijs te water gelaten. Voor beide kranen was dat geen probleem. Beide kranen waren ook niet uitgerust met spanlift. Na de eerste tandemhijs moest de 650 tonner van Kraanbe- drijf Nederho BV op de krappe locatie verplaatst worden. Het verwijderen van tweemaal 40 ton ballast, het verplaatsen en het weer terugplaat- sen van ballast aan de AC650 kostte enige tijd, maar tegen het middaguur waren ook de twee andere pontons in tandemhijs te water gelaten. Daarna volgde het gereedmaken van de beide negen-assers voor het transport naar huis.